Сomparație
| 0
×

Înregistrare

Informatii profil

Datas Autentificare

or login

Este necesar în primul rând nume!
Este nevoie de nume!
Primul nume nu este valid!
Numele de familie nu este valid!
Aceasta nu este o adresă de e-mail!
Este necesară o adresă de e-mail!
Acest e-mail este deja înregistrată!
Este necesară Parola!
Introduceți o parolă validă!
Va rugam sa introduceti 6 sau mai multe caractere!
Vă rugăm să introduceți 16 caractere sau mai puțin!
Parolele nu sunt aceleași!
Sunt obligatorii Termeni și condiții!
E-mail sau parola este greșită!

Toate avantajele sistemului de recunoaștere facială – acum și în Moldova

06.08.2018  |  Noutățile companiei

Imaginați-vă o lume fără  chei, sonerii și cartele magnetice  - ușile se deschid, banii se eliberează, calculatorul este pornit în mod automat – pur și simplu, pentru că ”v-a recunoscut fața”. Este comod, mâinile sunt libere, nu trebuie să purtați permanent cu sine legitimații, doar ”Fața – iată actele mele!”. Apropo, tehnologia de recunoaștere facială deja se aplică cu succes de către bănci, frontiere și serviciile de securitate din multe țări. În Moldova sistemul, de asemenea, are perspective mari.

Citind știrile cu privire la beneficiile oferite de sistemele de supraveghere video dotate cu tehnologia de identificare facială, aștepți cu nerăbdare să apară asemenea tehnologii, cât mai curând, și la Chișinău. În China, camerele au identificat o infractoare, care a încălcat legea 7 (!) ani în urmă. În Rusia, tehnologia de recunoaștere facială este  implicată în sistemul bancar, la bancomate și în procesul de emitere a creditelor. În metrou, doar într-o lună au fost identificați 42 recidiviști. Pe stadioane, sistemul de recunoaștere facială detectează fanii deosebit de gălăgioși, care deja sunt incluși în ”lista neagră” a sistemului de securitate. Iar în toate aeroporturile europene, sistemul de recunoaștere facială – deja reprezintă o normă de siguranță și control.

Cum funcționează sistemul de recunoaștere facială?

Camerele dotate cu sistem de identificare facială, evaluează majoritatea parametrilor fețelor vizitatorilor: distanța dintre ochi, poziția și lățimea nasului, forma frunții și bărbiei – peste 60 de puncte ale feței. Se măsoară punctele respective  și se creează un cod numeric – ”amprenta facială” – care ulterior se introduce în baza de date. La o vizită repetată, sistemul fie verifică, fie identifică omul, comparându-l cu alte fețe din baza sa. Dacă fața la 90% coincide cu fotografia din ”Lista neagră” sau din lista VIP, apare un semnal de avertizare.

Este curios faptul că sistemul ”se bazează” pe parametri faciali care nu se schimbă odată cu trecerea anilor, datorită acestui fapt recunoașterea poate fi efectuată și peste 10 ani. Ce-i drept, există deocamdată dificultăți cât privește fețele copiilor, procentul de identificare este mult mai jos, decât în cazul adulților, dar oricum, în principal, sistemul este aplicat în domeniile la care se referă adulții.

Potențialul sistemului de recunoaștere facială în Moldova

Evident, în cea mai mare parte, sistemul de recunoaștere facială este utilizat de serviciile de stat cu scopul asigurării securității. Dar există multe alte situații în care tehnologia respectivă ar putea fi utilă,  avantaje concurențiale și noi oportunități pentru business în Moldova. Iată care sunt cele mai evidente:

  1. Identificarea oamenilor incluși în ”Lista neagră” la intrarea în centrele comerciale și cluburile de noapte. Sistemul de control acces – Face control ideal.
  2. Identificarea vizitatorilor cărora trebuie să le acorzi atenție sporită, în cazul în care este creată o bază de date cu fotografii a clienților VIP.
  3. Simplificarea sistemului de control acces al angajaților în secția de producere a companiilor mari.
  4. Eliberarea banilor în bancomate și transferuri bănești peste hotare. Nu va mai fi necesar să introduceți numărul cardului, va fi suficient, pur și simplu, să fotografiați persoana căreia trebuie să-i efectuați transferul.
  5. Monitorizarea intrării în curțile complexelor rezidențiale cu multe apartamente.

Pentru a afla mai multe despre sistemul de recunoaștere facială, despre modul de funcționare a camerei care deține această funcție, puteți veni în oficiul nostru, specialiștilor noștri vă vor oferi toată informația. Tehnologia viitorului este deja aproape!

« Inapoi