Сomparație
| 0
×

Înregistrare

Informatii profil

Datas Autentificare

or login

Este necesar în primul rând nume!
Este nevoie de nume!
Primul nume nu este valid!
Numele de familie nu este valid!
Aceasta nu este o adresă de e-mail!
Este necesară o adresă de e-mail!
Acest e-mail este deja înregistrată!
Este necesară Parola!
Introduceți o parolă validă!
Va rugam sa introduceti 6 sau mai multe caractere!
Vă rugăm să introduceți 16 caractere sau mai puțin!
Parolele nu sunt aceleași!
Sunt obligatorii Termeni și condiții!
E-mail sau parola este greșită!

”Prin spini la stele” sau de la barista la proiectant

13.04.2018  |  Noutățile companiei

Să mergi la serviciu pentru salariu – oare este suficient pentru fericire? Teoretic  toți înțeleg că pentru a simți plinătatea vieții și pentru împlinire personală trebuie ”să te găsești pe sine însuți”, să-ți descoperi talentele, astfel încât serviciul să -ți ofere plăcere. Dar cum să realizezi acest lucru în practică?! De obicei, fie este puțină dorință, fie condițiile în care lucrezi nu-ți oferă o asemenea șansă.

Despre faptul că în realitate e posibil și cum le reușește aceasta unor oameni reali, angajați ai companiei ”Videosecurity” – citiți în interviul cu colegul nostru, Oleg Sliva. Un exemplu extrem de semnificativ și inspirat de căutare și descoperire a propriei persoane într-un anumit domeniu profesional.  

Am început să activez în cadrul companiei ”Videosecurity”, în calitate de barista, în anul 2014. În cadrul acestei companii au grijă de clienți și angajați, de aceea o cafea gustoasă, pregătită profesional, se consideră a fi un element al ospitalității. Îmi plăcea să lucrez, în oficiu este mai puțină gălăgie, agitație, în comparație cu evenimentele și nunțile cu deplasare, cu toate acestea sunt toate avantajele comunicării. Întotdeauna am fost tratat cu respect, mereu am avut posibilitatea de a merge la sesiune la universitatea cu profil economic, unde îmi efectuam studiile.

Se spune că gustul cafelei depinde de omul care a pregătit-o. Nu vreau să mă laud, dar, pe semne, în gustul cafelei se simțea  faptul că eu eram frapat anume de procesul de pregătire a acesteia. De aceea eram lăudat de multă lume ))

În pofida acestui fapt, toate laudele respective îmi păreau nesemnificative, nu le luam în serios. Aveam în genere impresia că pentru oficiu, această profesie nu avea importanță și fără de barista numărul clienților companiei nu se va micșora. Cu timpul, acest sentiment s-a schimbat în cel mai cardinal mod. Acum, când privesc cum lucrează alții în locul meu, înțeleg că activitatea unui barista nu e mai puțin importantă decât alte funcții, acesta este într-adevăr un element valoros pentru imaginea companiei.

La începutul anului 2017, îmi venea tot mai des gândul că trebuie să avansez, să mă dezvolt. Îmi împărtășeam gândurile și emoțiile cu directorul general al companiei, Vladislav Papanaga, iar Ecaterina Papanaga, chiar mi-a organizat câteva întâlniri, pentru a înțelege în ce direcții am înclinație. Dat fiind faptul că mi-am efectuat studiile în cadrul Academiei de economii, credeam că trebuie să mă aprofundez în sfera contabilității. Am îndeplinit câteva sarcini și am înțeles că contabilitatea nu este vocația mea. În rezultat, am atras atenție activității de proiectare.

Am avut un mentor, Nicolae, care m-a ajutat să asimilez elementele de bază ale profesiei. În pofida faptului că era extrem de ocupat în cadrul activității sale, el se ocupa de instruirea mea, mă ajuta să învăț programul AutoCAD. În genere, activitatea de mentor a devenit deja tradiție în cadrul companiei ”Videosecurity”.  

La început era dificil. Au fost momente când ceva nu-mi ieșea, entuziasmul dispărea. Dar în ziua următoare mă trezeam, veneam la serviciu și înțelegeam că este progres. Dacă mergi fără să eziți spre atingerea propriului scop, neapărat va fi rezultat și datorită acestui fapt obții o plăcere nemaipomenită! În procesul de formare, permanent adresam multe întrebări, mereu tindeam spre îmbunătățirea rezultatelor, mă străduiam să efectuez tot lucrul exact așa cum o făcea mentorul meu, iar acasă, în paralel, vizionam înregistrări video de pe youtube, spoream viteza lucrului, îmi era interesant.

Acum, când în general procesul îmi este deja clar, pe zi ce trece mă simt tot mai sigur și mai bine la locul de muncă. În calitate de proiectant, am realizat deja câteva proiecte, nu doar care țin de sistemul alarmă incendii, dar, de asemenea, proiecte ce se referă la întreg complexul de sisteme de securitate. Pentru mine este important că am asimilat anumite cunoștințe, experiență, continui să învăț și să mă dezvolt,  și să-mi efectuez în mod corespunzător activitatea.

Nu este atât de important de unde îți începi cariera, cât acțiunile pe care le efectuezi  în calea ta spre dezvoltare și oamenii care te înconjoară. Dacă aceștia sunt dispuși să te ajute, să te îndrume, să-ți ofere resursele necesare. În acest plan, compania ”Videosecurity” a fost norocul meu. Aici angajații sunt tratați cu grijă și ajutați să-și dezvolte talentele și să-și descopere întreg potențialul.

« Inapoi