Сomparație
| 0
×

Înregistrare

Informatii profil

Datas Autentificare

or login

Este necesar în primul rând nume!
Este nevoie de nume!
Primul nume nu este valid!
Numele de familie nu este valid!
Aceasta nu este o adresă de e-mail!
Este necesară o adresă de e-mail!
Acest e-mail este deja înregistrată!
Este necesară Parola!
Introduceți o parolă validă!
Va rugam sa introduceti 6 sau mai multe caractere!
Vă rugăm să introduceți 16 caractere sau mai puțin!
Parolele nu sunt aceleași!
Sunt obligatorii Termeni și condiții!
E-mail sau parola este greșită!

5 reguli simple cât privește securitatea la incendii în apartament

18.04.2018  |  Noutățile companiei

În ultima perioadă, problema securității de incendii  preocupă toată lumea. Doar în anul 2017 în Moldova s-au produs 1600 de incendii, în care au decedat 82 persoane. Acum suntem cu toții convinși că nu vom face parte din această statistică înfricoșătoare în anul 2018. Dar o simplă întâmplare, neglijența sau o glumă copilărească ar putea provoca cu ușurință un incendiu cu consecințe teribile.

Apartamentele, casele și fazendele sunt cele mai supuse riscului. Doar dacă în oficii instalarea sistemelor de securitate la incendii este obligatorie, acest lucru se verifică și se actualizează, atunci în casele de locuit lucrul respectiv, de obicei, este lăsat pe planul doi. Respectiv – niciun fel de protecție. Dar pentru salvarea propriei locuințe, iar uneori și a vieții personale, este necesar pur și simplu să abordați rezonabil subiectul securității la incendii.

Cauzele cele mai frecvente ale producerii incendiilor în apartamente:

-          Electrocasnicile lăsate incluse;

-          Aragazele cu defect;

-          Cablurile defecte;

-          Defecțiuni ale aparatelor și dispozitivelor electrice.

 

Reieșind din aceasta, primul sfat cât privește asigurarea securității la incendii sună în felul următor:

  1. Niciodată nu lăsați defectate cablurile, prizele, aparatele electrocasnice – toate dispozitivele trebuie reparate la timp. Nu se știe când va exploda acest ”butoi cu pulbere”. Iar chiar dacă va exploda, în apartament trebuie să fie prezente dispozitive de detecție a fumului, de alarmă. Respectiv, iată următorul sfat:
  2. Procurați cel puțin un detector de foc, care reacționează la fum. Costul unui asemenea dispozitiv este de la $3,5, iar utilitatea acestuia e greu de supraestimat.
  3. Cea mai simplă modalitate de a stânge repede un foc mic – stingătorul de incendii. Costul acestuia pornește de la 1000 de lei, acesta se schimbă 1 dată pe an. Respectiv, acest lucru necesită abordare responsabilă, acordați atenție următorului sfat:
  4. În mod ideal, încă în faza de construcție sau reparație trebuie de instalat un sistem de securitate la incendii. Actualmente există și sisteme modulare, acestea se montează mai ușor.

 

Cum se realizează acest lucru în practică?

Experții din cadrul companiei ”Videosecurity” au identificat 5 etape de instalare a sistemelor de stingere a incendiior în casă:

1. Consultarea – chemați un specialist, acesta va studia particularitățile încăperii și vă va ajuta să determinați care instrumente anume se potrivesc condițiilor locuinței dvs.

2. Proiectarea. Specialiștii-proiectanți elaborează planul sistemului cu luarea în considerație a tuturor aspectelor.

3. Montarea. În baza proiectului aprobat, se efectuează montarea sistemului de securitate la incendii.

4. Întreținerea tehnică. În cazul în care vor apărea anumite probleme, contactați serviciul de întreținere tehnică – specialiștii vor veni și vor remedia situația.

După cum vedeți, pentru a vă proteja pe sine și propria familie de incendii, este sufiecient să efectuați câțiva pași simpli. Trebuie să începeți deja acum, fără a aștepta să fiți speriați de o nouă știre despre un incendiu groaznic.

Download attached document

« Inapoi